De Praktijk

Kate Cliquet (1962) en Harrie Vermeulen (1951) hebben elkaar ontmoet in de opleiding tot Gestalttherapeut. Ze kregen een relatie, gingen samenwonen en besloten in 2006 samen een praktijk voor psychotherapie en gestalttherapie op te zetten op de Berg en Dalseweg 102 in Nijmegen. Ze hadden beiden individuele cliënten en de relatietherapie deden ze 18 jaar samen – relatietherapie met twee therapeuten. Sinds 1 januari 2024 is Harrie Vermeulen wegens pensionering gestopt met werken in de praktijk. Vanaf die tijd en vanuit de ervaring van 18 jaar samen werken, zet Kate Cliquet de praktijk alleen verder.

Kate Cliquet

Kate studeerde aanvankelijk klassieke gitaar aan het conservatorium van Antwerpen en gaf daarna een aantal jaren les aan verschillende academies in Vlaanderen. Ze verdiepte zich in de pedagogie van de vrije school en gaf een tijdje les als muziekdocente in de HBO opleiding voor leerkrachten. Na het krijgen van een gezin, ontstond de behoefte een carrièreswitch te maken . Kate studeerde Gezinswetenschappen in Brussel. Daar werd het gezin in al zijn aspecten belicht; sociaal, juridisch, economisch, psychologisch en pedagogisch, relaties tussen man en vrouw, het geheel van relaties binnen het gezin, kortom een contextuele benadering. Vanuit deze benadering zocht Kate naar verdieping, een wens om de individuele mens te begeleiden in zijn specifieke context. Als eindwerk deed ze een kwalitatief onderzoek naar seksueel misbruik tussen kinderen.

Ze volgde in Nederland een opleiding tot gestalttherapeute met een bijzondere belangstelling voor relatietherapie , complexe gezinssituaties en seksueel misbruik bij kinderen en volwassenen. Kate heeft veel ervaring met EMDR behandeling.

Ze verdiepte zich verder in gestalttherapie voor kinderen, EFT emotional focused therapy, tafelopstellingen, zandspeltherapie, voice dialogue en preverbaal trauma.

Harrie Vermeulen

Harrie werkte jaren als arts in een verpleeghuis en is vertrouwd met ouderen die psychische problemen hebben. Harrie promoveerde in 1994 op onderzoek naar valpreventie. Harrie heeft ook ervaring met management en coaching in een zorginstelling. Na de opleiding Gestalttherapie, coachte hij mensen die problemen ervaarden bij hun beroepsuitoefening (stress, burnout, onzekerheid, faalangst) en werkte hij als gestalttherapeut voor volwassenen met individuele en relationele problemen. De laatste jaren heeft Harrie zich verdiept in meditatie en beeldhouwen.

Vermeulen - Cliquet

Kate Cliquet
Berg en Dalseweg 102
6522 BS Nijmegen

Contactgegevens

06 451 357 36
info@vermeulen-cliquet.nl